غذاها و شیرینی های سنتی

غذاها

 

بییز: خورشتی که از گوشت، لوبیا چیتی،سیب زمینی ، برگه و آلوچه ، قیسی و ادویه های گوناگون درست می شود.

 

شوربا (اشکنه): غذایی است آبکی که آب آن را تلیت می‌کنند و از بادمجان، سیب زمینی، تخم مرغ ،کره، سبزی های خشک گوجه فرنگی، پیاز و ادویه درست می شود.

 

قرودآشه یا آش کشک: از کشک ، برنج، لوبیا، سیرابی خشک شده گوسفند درست می شود.

 

رشته پلو: رشته را مانند پلو درست کرده و در میان آن قیسی های خشک شده مرغوب میگذارند و در پخت این خوراکی به اندازه فراوان از روغن حیوانی استفاده می‌شود.

 

خامکه: خامکه یک جور آش است که از گندم کوبیده، لوبیا ، عدس و کشمش درست میشود.

 

یتیمچه: این غذا با کدو، بادمجان، گوجه زمینی خرد شده روغن حیوانی و ادویه پخته می شود.

 

بولاما : پس از زایمان گاو نخستین شیری که دوشیده می‌شود را بولا ما می‌گویند این فراورده شیر را بیشتر با نان در نیابه صبحانه میخورند.

 

قرود شورباسی ( شوربای کشک): از کشک، روغن حیوانی، پیاز و سبزی های معطر درست می شود.

 

دمی سبزی(سبزی دیگه 3 ): نوعی پلو که آن را با سبزی های صحرایی درست می‌کنند.

 
عشایر بومهن غذاهای مخصوص خود را دارند تنوع غذایی عشایر هداوند در سنجش با ترک‌ها بسیار کمتر است .
 

چلو گوشت :یکی از مهمترین غذاهای آنها است که با گوشت ذبح شده بره های خودشان درست می‌شود. این غذا به دو شیوه طبخ میشود. در روش نخست گوشت پخته را در زیر برنج قرار می‌دهند و آن را زیر برنجی می گویند، در روش دوم گوشت را بدون افزودنی می پزند و تنها با افزودن قره قروت به آب گوشت مزه آن را ترش کرده و با برنج می‌خورند.

 

دمپختک ماشدم پخت ماش غذای دیگر عشایر است که پخت آن آسان و رواج بسیار دارد. زنان عشایر در موسم بهار سبزی های محلی مانند تلم، پیازک و والک را جمع آوری کرده و خشک می کنند. این سبزی ها با حبوباتی مانند ماش یا عدس به برنج افزوده می شود. دمپخت که عشایر بدان دمپختک لاری می گویند، همراه با ماست حیوانی مصرف می شوند.

 


شیرینی ها

 

اردک: این شیرینی آمیخته ای از آرد، شیر، شکر است و آن را در روغن سرخ می کنند.

 
شیرمال:مایه ی درست کردن این نان مخصوص،آرد شیر و شکر است و پس از پختن در تنور و پیش از خوردن لایه از روغن حیوانی و شکر به آن افزوده می‌شود.
 

بورساق: شیرینی محلی بورساق را هداوند ها می پزند .این شیرینی از تخم مرغ،شیر،آرد، روغن حیوانی، شکر و گاهی رازیانه درست می‌شود. پس از آماده‌سازی خمیر آن را در روغن سرخ می کنند و در پودر قند می غلتانند.

 
 
تاریخ به روز رسانی:
1400/10/20
تعداد بازدید:
397
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0

مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0
ارسال نظرات
نام  
آدرس پست الکترونیکی شما    
شماره تلفن
توضیحات    
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی  
کد امنیت  
 
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :
آمار سایت
کلیه حقوق این پایگاه متعلق به پایگاه اطلاع رسانی شهرداری بومهن می باشد.
Powered by DorsaPortal