شهرداری بومهن
دین

 

پیروان مذهب تشیع

پیروان مذهب تشیع،بزرگترین و پرشمارترین گروه دینی در جامعه بومهن هستند که با چشم پوشی از آمارها هم می توان نشانه های بودن پیروان آن را در جاهای گوناگون مشاهده نمود. افزون بر جمعیت فراوان شیعیان، پیروان اهل حق و ارمنیان نیز بخش کوچکی از ترکیب جمعیت دینی را تشکیل می دهند.
 
 

اهل حق

اهل حق یا پیروان حق از قشرهای مهم جامعه بومهن و رودهن هستند. با آنکه این قشر سالیان درازیست در میان مردمان این دو شهر زندگی میکنند؛ بنای آن نداریم که این را شناسانده و یا آداب و آیین نامه های پیروان آن را بازگو نماییم؛ولی از آنجا که حتی نام آنها نیز به درستی برده نمی شود،شاید شناخت خاستگاه اندیشه و روح کلی حاکم بر باورهایشان سودمند باشد.

 

براساس نامه ((سرانجام))،این مسلک از روز ازل (هنگامی که پروردگار با ارواح آدمیان به محاوره پرداخته و از آنان بر الوهیت خود اقرار گرفته است) پی ریزی شده و برنامه آنان در هر زمانه ای جزء اسرار موصلین به حق بود وآن اسرار به طور سری موجود بوده و سینه به سینه از سلف به خلف می رسیده است. همچنین دنباله همان برنامه است که شاه مردان علی مرتضی(ع) به سلمان و تنی چند از یاران خود آموخت و سپس در دوره های گوناگون به کسان دیگری مانند بهلول رسید و آنان نیز در حفظ اسرار کوشا بوده اند.

 

اهل حق براین باورند، همه آفریدگان خدا پاک اند. آنان که از زرده گل (گل و خاک زرد) آفریده شده اند، هر اندازه در رنج به سربرند، بیشتر به حق نزدیک می شوند ولی سرانجام پس از عذاب رستاخیز از سوی پروردگار والا بخشوده خواهند شد. پس همه باید در جمع خانه گرد آمده و به نیایش بپردازند.

 

اهل حق در واقع پیروان مسلک ((یارسان))هستند .به این گروه یارسان، طایفه سان یعنی خاندان سلطان اسحاق نیز میگویند. در نزد گروه یارسان آنچه که بیش از همه دارای اهمیت است،به جمع خانه رفتن، نیاز دادن و قربانی کردن است.

 

ارمنیان

در نخستین سالهای پادشاهی سلسله قاجار،ارمنی های تهران نخست در دو ناحیه از شهر و رفته رفته در روستاهای بومهن،ونک،خوردین و دروس سکونت گزیدند.

جمعیت این گروه سال 1898 میلادی،11 خانوار بوده و گاهی هم در برخی منابع از حضور پرشمارتر آنها در میانه های قرن هجدهم سخن رفته است.
 
مهاجرت این گروه ترسایی،به یکباره رخ نداده و کم کم به مناطقی چون آب انجیرک و شمال ده ((لوران))آمده و در کارگاه های فنی مناطق صنعتی خرمدشت،سیاه سنگ و کمرد،مشغول به کار شده اند.
 
برجسته ترین فعالیت اقتصادی ارمنیان راه اندازی دو کارخانه پوشاک در خیابان شهید قدرتی توسط کسی به نام سومبات هاکوپیان می باشد. در این واحد صنعتی شناخته شده،افزون بر پیگیری فعالیتهای اقتصادی،اهداف فرهنگی نیز دنبال می شود که برجسته ترین آن بهره برداری از مدرسه راهنمایی دخترانه مریم مقدس بومهن با حضور اسقف اعظم،سبوه سرکیسیان (پیشوای دینی ارمنیان ایران) بوده است.
 
 
 
تاریخ به روز رسانی:
1402/11/08
تعداد بازدید:
1887
امتیازدهی
میانگین امتیازها:1.5 تعداد کل امتیازها:6

مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0
ارسال نظرات
نام  
آدرس پست الکترونیکی شما    
شماره تلفن
توضیحات    
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی  
کد امنیت  
 
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :
کلیه حقوق این پایگاه متعلق به پایگاه اطلاع رسانی شهرداری بومهن می باشد.
Powered by DorsaPortal